Forsikringer

Vi anbefaler alle, at få forsikret deres kæledyr.Udover den lovpligtige ansvarsforsikring anbefaler vi hos FAMILIEDYRLÆGERNE, at dit kæledyr er sygeforsikret. Herved undgår man at komme i en situation, hvor man i yderste konsekvens kan blive nødt til at aflive sit kæledyr, fordi man ikke har råd til at lade det behandle hos dyrlægen.

Her er derfor 10 råd til dig, når du er på udkig efter en forsikring til dit dyr – det gælder jo om at finde det helt rigtige – inden man får brug for den!  • Gå på opdagelse i junglen. Der er stor forskel på sygeforsikringer. Ring derfor til flere forskellige forsikringsselskaber – der er mange på markedet og også selskaber, som har specialiseret sig i udelukkende at forsikre dyr. SNAK MED DEM og få evt. tilsendt deres forsikringsvilkår – så har du nogle forskellige priser, vilkår og dækninger at sammenligne med hinanden (Det er jo ikke sikkert, at dem der sikrer dig bedst ift. stormskader og indbrud sikrer din bedste ven lige så godt).

  • Husk det for katten da! Mange selskaber tilbyder sygeforsikringer til hunde, men husk også at man nogle steder kan få sygeforsikret sin kat.

  • Fordele for de unge. Nogle forsikringer dækker bredere for den samme pris, hvis dyret er yngre end 4 måneder, når forsikringen tegnes.

  • Skal du skynde dig med i klubben? Grænsen for hvornår dit dyr er for gammelt til at få tegnet en forsikring er forskellig fra selskab til selskab.

  • Også for de gamle? Bemærk om dit dyr er forsikret gennem hele livet eller kun er dækket til det når en vis alder.

  • Det med pengene. Gå ikke kun efter prisen på den årlige præmie. Hvad er selvrisikoen ved nye behandlinger? Hvor stor del af dyrlægehonoraret tilbagebetales? Dækker forsikringen anvendt og/eller udleveret medicin til dit dyr? Hvad er tidsintervallet ift. om en behandling opfattes som ny eller en fortsættelse af en tidligere behandling? Hvor meget kan man ”bruge” i løbet af et år? Osv, osv, osv…

  • Tjek på paragrafferne. Og når du kigger på økonomien så bemærk, at de fleste sygeforsikringer har den lovpligtige ansvarsforsikring med i prisen.

  • Kend din race. Læg mærke til om forsikringen har forbehold for bestemte sygdomme for netop dit dyrs race.

  • Hvad forventer du? Ønsker du en bred (og derfor nok også lidt dyrere) dækning eller kan mindre gøre det? Det er vigtigt, at den forsikring du tegner stemmer overens med dine forventninger uanset om den dækker mere eller mindre, er dyrere eller billigere.

  • Tag aktivt stilling – uanset hvad! Måske er du ret sikker på, at du ikke ønsker dit dyr sygeforsikret overhovedet. Og det er også helt i orden - men brug alligevel lidt tid på at undersøge, hvad du i så fald fravælger, så du ikke ærgrer dig alligevel hvis uheldet skulle ske…